Fase 5: Implementatie

Fase 5: Implementatie

Na de overdracht bent u officieel eigenaar van uw bedrijf. Het is nu voor uzelf, maar ook voor uw personeel, belangrijk alle zaken goed op orde te hebben. Zorg ervoor dat u een duidelijk plan heeft voor de toekomst. Zeker voor de eerste paar maanden is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. Het is slim om een plan op te stellen zodat u zelf ook een goed beeld krijgt. Vragen waarmee u rekening kunt houden zijn:

  • Hoe zorg ik voor het vertrouwen van de medewerkers?
  • Hoe zorg ik ervoor dat klanten mij gaan kennen?
  • Laat ik alles hetzelfde of ga ik persoonlijke aanpassingen maken?
  • Zoja, hoe zorg ik voor die persoonlijke aanpassingen?

 

Neem in uw plan ook financiële aspecten op. Wat zijn op financieel gebied uw doelen? En hoe wilt u die bereiken? Schakel hierbij de hulp in van uw bank en accountant. Door het opstellen van een plan kunt u naderhand ook kijken of u uw doelstellingen heeft bereikt.

Het kan zijn dat u samen met uw verkoper afspraken heeft gemaakt over inwerken. Als de verkoper u in gaat werken, neem hier dan optimaal gebruik van. Het is verstandig zo lang en optimaal mogelijk te leren van de kennis die de verkoper heeft. Later kunt u dit namelijk niet meer en staat u er alleen voor.

 

Heeft u na het zien van het stappenplan nog vragen? Kijk eens of uw vraag wellicht al is beantwoord bij veel gestelde vragen. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.